Let’s climb Mount Kinabalu Malaysia !!!

Kota Kinabalu adalah puncak tertinggi di Kalimantan, sebuah pulau di Asia Tenggara, dimiliki oleh 3 negara: Malaysia, Brunei dan Indonesia. Gunung Kinabalu terletak di Sabah, bersebelahan dengan pulau Malaysia, dan merupakan gunung tertinggi di Malaysia. Mendaki Gunung Kinabalu adalah salah satu pengembaraan terhebat yang boleh anda mulakan semasa melawat Malaysia!

Gunung Kinabalu terletak di dalam Taman Negara Kinabalu, Tapak Warisan Dunia UNESCO. Kawasan ini merupakan salah satu tapak biologi yang withering penting di dunia berkat vegetation dan faunanya yang kaya dan pelbagai, dan merupakan rumah kepada spesies terkenal seperti Rafflesia gergasi dan orang utan. Mendaki Gunung Kinabalu adalah satu pengalaman yang unik, tetapi ia tidak semestinya berakhir di Puncak Low. Apabila di puncak, anda boleh memilih untuk melakukan pengalaman Via Ferrata, di mana anda akan memanjat dinding menegak dengan bantuan kabel keluli yang diikat pada batu.

Read More : Why Diving Tour Is Highly Recommended When Visiting Bunaken?

Apabila mencari pendakian di Gunung Kinabalu, anda boleh memilih untuk pergi dengan pendakian klasik selama 2 hari ke puncak dan kemudian turun semula atau anda boleh memilih untuk menggabungkan perjalanan anda dengan beberapa aktiviti lain. Gunung Kinabalu dan Borneo mempunyai pelbagai pilihan untuk menceriakan perjalanan Kota Kinabalu anda.

Interested to Visit Malay? Come pesan tiket flight Now!!!